Έτοιμο για δράση το νέο Volvo V90 Cross Country! (+video)

Η Volvo παρουσίασε τη νέα έκδοση Cross Country του νέου V90, η οποία έρχεται για να προσφέρει αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης, αλλά και πιο «περιπετειώδες» εξωτερικό στυλ.

Το νέο V90 Cross Country βασίζεται φυσικά πάνω στη στέισον έκδοση του νεότερου μεγάλου Volvo, έχοντας όμως μια αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 65 χλστ. (218 χλστ. συνολικά) και φθάνοντας στα επίπεδα ενός SUV.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με την στάνταρ παρουσίας της τετρακίνησης, αναμένεται να προσφέρουν στο νέο V90 Cross Country πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες για κίνηση στο χώμα ή στο χιόνι.

Σχεδιαστικά, η Volvo τονίζει τις γραμμές του αμαξώματος του V90 προσθέτοντας μαύρα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά, αλουμινένιες «ποδιές» στους προφυλακτήρες, αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Εσωτερικά, η Volvo δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με το αντίστοιχο τμήμα του V90, σε ένα ταμπλό με μίνιμαλ γραμμές, αλλά και με μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του που προσφέρει ευκολία χειρισμού για το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης.

Στο πεδίο των κινητήρων, αναμένουμε τα ίδια μοτέρ με αυτά του V90 (D4, D5, T5 και T6), με ισχύ από 190 έως και 320 ίππους. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν θα υπάρχει και η top έκδοση T8 των 407 ίππων.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Volvo για το V90 Cross Country.

      
TAG