Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού Audi RS3 με 330 άλογα

H νέα γενιά του Audi RS3 LMS έρχεται με 330 ίππους για να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.
Η Audi μαζί με την παρουσίαση του νέου RS3 sedan, αποκάλυψε και τη νέα γενιά του αγωνιστικού Audi RS3 LMS, το οποίο θα μετάσχει μεταξύ άλλων και στο νέο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Στο αμάξωμα του νέου RS3 Sedan, έχουν τοποθετηθεί όλα
τα απαραίτητα αεροδυναμικά αγωνιστικά βοηθήματα.
Το νέο Audi RS3 LMS βασίζεται φυσικά στην έκδοση δρόμου του RS3, όμως αποκαλύπτει τον αγωνιστικό του προορισμό αρχικά με το νέο και πιο επιθετικό αμάξωμά του που ελαχιστοποιεί την απόσταση από το έδαφος, ενώ παράλληλα, αυξάνει το πλάτος του.

Για την κίνησή του, το νέο Audi RS3 LMS χρησιμοποιεί τον
2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα με 330 άλογα και 0-100 σε 4,5 δλ.
Αντίστοιχα στο εσωτερικό, οι άνθρωποι της Audi έχουν ξεφορτωθεί όλες τις ανέσεις και έχουν τοποθετήσει μόνο ένα PS3 αγωνιστικό μπάκετ, το απαραίτητο roll cage με δίχτυ ασφαλείας, αλλά και καταπακτή διάσωσης.

Στο χώρο του κινητήρα, αντί για τον 2,5λιτρο 5κύλινδρο TFSI του RS3 παραγωγής, το αγωνιστικό μοντέλο έρχεται με τον 2λιτρο TFSI των 330 ίππων, ο οποίος του χαρίζει 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική 240 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά για τη διάθεσή του, το νέο Audi RS3 LMS θα προσφερθεί σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν γενικότερα σε Πρωταθλήματα Αυτοκινήτων Τουρισμού και όχι μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Η τιμή του έχει διαμορφωθεί στα 99.000 ευρώ (χωρίς φόρους) για την «απλή» έκδοση ή στα 129.000 ευρώ για την έκδοση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού.