Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη η Ford Mustang

Με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα εφοδιάσει τις κορυφαίες Mustang GT350 και GT350R η Ford.
Την προσθήκη ενός νέου αυτόματου, διπλού συμπλέκτη κιβωτίου στις κορυφαίες εκδόσεις GT350 και GT350R της Mustang σχεδιάζει η Ford, ως μια επιλογή που θα προσφέρει γρηγορότερες αλλαγές σχέσεων και καλύτερες επιδόσεις.

H παρουσία του νέου κιβωτίου αναμένεται να βελτιώσει
περαιτέρω τις επιδόσεις έναντι του μηχανικού κιβωτίου.
Αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες Mustang, όπως και όλες οι εκδόσεις του μοντέλου, συνδυάζονται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, όμως πηγές από την Αμερική κάνουν λόγο για την επικείμενη προσθήκη στις επιλογές και ενός αυτόματου, διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου.

Όπως προείπαμε, η παρουσία του νέου κιβωτίου θα έχει ως στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις, προσφέροντας πολύ γρήγορες αλλαγές σχέσεων είτε στην αυτόματη, είτε στη manual λειτουργία του. Ως προς το πόσες θα είναι οι σχέσεις του κιβωτίου αυτού, προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν αυτές θα είναι 6 ή, όπως στην περίπτωση του κορυφαίου Ford GT, 7.

Θυμίζουμε, ότι αυτή τη στιγμή η Ford Mustang Shelby GT350 και η GT350R με τον V8 5,2 λίτρων βενζινοκινητήρα των 533 ίππων και το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω με το νέο κιβώτιο.

Πηγή: Road & Truck