Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

H Hyundai αντεπιτίθεται: Αυτό είναι το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο RN30! (+video)

Με επιθετική εμφάνιση και 380 άλογα, το πρωτότυπο RN30 μας προετοιμάζει για τη νέα σειρά υψηλών επιδόσεων N της Hyundai.
Θέλοντας να μας προετοιμάσει ακόμη περισσότερο για τη νέα σειρά «N» αυτοκινήτων επιδόσεων που ετοιμάζει, η Hyundai παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το εντυπωσιακό πρωτότυπο RN30.

Για την κίνησή του το RN30 χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο turbo
βενζινοκινητήρα με 380 άλογα ισχύος και 451 Nm ροπής.
Το πρωτότυπο στηρίζεται πάνω στη νέα γενιά του Hyundai i30 και εξωτερικά δείχνει σαν να είναι έτοιμο να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, φέροντας ένα αμάξωμα γεμάτο αεροδυναμικά βοηθήματα και «φουσκώματα», τα οποία έχουν κατασκευαστεί από ένα ελαφρύ αλλά ιδιαίτερα υψηλής αντοχής πλαστικό της γνωστής εταιρείας BASF.

Αγωνιστικών προδιαγραφών το εσωτερικό, το οποίο διαθέτει
ακόμη και κάμερες για καταγραφή των γύρων πίστας.
Παράλληλα ο κινητήρας του πρωτότυπου είναι ένας πανίσχυρος 2λιτρος turbo κινητήρας βενζίνης με 380 άλογα ισχύος και 451 Nm ροπής, ο οποίος θα βρεθεί και κάτω από την νέα κορυφαία έκδοση παραγωγής «N» του νέου i30, που θα δούμε το 2017.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το κιβώτιο, το οποίο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, προσφέροντας πολύ γρήγορες αλλαγές σχέσεων.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Hyundai προσέδωσαν μια εικόνα αγωνιστικού αυτοκινήτου, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει και roll cage για την προστασία των επιβατών.

Παράλληλα, μέσω τριών καμερών στην οροφή και τις εμπρόσθιες κολώνες, ο οδηγός μπορεί να καταγράψει σε βίντεο τις επιδόσεις του στην πίστα και να τις παρακολουθήσει αργότερα, ώστε να δει τα λάθη του και να βελτιώσει την επίδοσή του.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Hyundai για το πρωτότυπο RN30.