Έρχεται το Nissan Juke της Skoda!

Με δηλώσεις του Τεχνικού Διευθυντή της Skoda, κ. Christian Strube, επιβεβαιώθηκε επίσημα η επικείμενη άφιξη ενός νέου μικρού SUV, το οποίο θα έρθει το 2019 για να διευρύνει τη γκάμα των επιλογών της εταιρείας.

Το νέο μικρό SUV της Skoda αναμένεται να ονομαστεί «Polar» και θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Kodiaq και το νέο Yeti που θα παρουσιαστεί του χρόνου. Θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, πάνω στην οποία θα χτιστούν η επόμενη Skoda Fabia και το νέο VW Polo.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, το νέο μοντέλο θα έχει τις διαστάσεις ενός Nissan Juke και θα είναι μικρότερο από το Yeti, το οποίο θα μεγαλώσει σε διαστάσεις στη νέα του γενιά, αγγίζοντας αυτές του Nissan Qashqai.

Το νέο μοντέλο είναι σίγουρο ότι θα είναι προσθιοκίνητο, χωρίς να έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί τετρακίνητη έκδοσή του, ενώ οι κινητήρες του αναμένεται να ξεκινούν από τα 1.000 κ.εκ. με turbo.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη σχεδίασή του, με βάση και τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες που σας δείχνουμε, το Polar θα βασιστεί πάνω στο Kodiaq, με πιο μοντέρνα φώτα εμπρός-πίσω, αλλά και πλαϊνά πλαστικά προστατευτικά, που θα τονίζουν τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του.

Πηγή: Autocar, Εικόνες: RMdesign
TAG