Η Toyota εκσυγχρονίζει το 32 ετών Land Cruiser 70! (+video)

Παρότι έχει συμπληρώσει ήδη 32 συναπτά έτη παρουσίας στη γκάμα της Toyota, το Land Cruiser 70 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1984, όχι μόνο συνεχίζει την πορεία του, αλλά εκσυγχρονίζεται με στόχο να προσφέρει ακόμη περισσότερη ασφάλεια, άνεση και οικονομία.

Ουσιαστικά, το Toyota Land Cruiser 70 συνεχίζει να είναι αρκετά δημοφιλές σε περιοχές όπως η Αυστραλία και η Μέση Ανατολή, λόγω της απαράμιλλης αντοχής του.

Και πλέον, η Toyota το ενισχύει ακόμη περισσότερο προσφέροντας στην νέα αναβαθμισμένη του έκδοση ένα μεγαλύτερο και πιο άκαμπτο πλαίσιο, έξτρα αερόσακους, πιο παχιά τμήματα του αμαξώματος και νέα εμπρόσθια καθίσματα, ώστε να αυξήσει τα επίπεδα ασφάλειάς του.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία το εφοδιάζει με Σύστημα ελέγχου της σταθερότητας (VSC), ενεργό Σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (A-TRC), Brake Assist με κατανεμητή πέδησης και Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα.

Κάτω από το καπό του, ο V8 κινητήρας turbo diesel των 4,5 λίτρων έχει επίσης ανανεωθεί και έρχεται με μειωμένη κατά 10,1% κατανάλωση. Η ισχύς του είναι 202 ίπποι και 430 Nm ροπής, ενώ η μέση κατανάλωση έχει μειωθεί πλέον στα 10,7 λτ./100 χλμ.

Επιπλέον αυτών, ύστερα από την ενίσχυσή του στο πεδίο της ασφάλειας, το Toyota Land Cruiser 70 πήρε μέρος στα crash test του ANCAP (ο Euro NCAP της Ωκεανίας), λαμβάνοντας την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

Δείτε στο βίντεο το crash test του Toyota Land Cruiser 70.

       
TAG