Αβέβαιο το μέλλον των κορυφαίων εκδόσεων RS της Skoda

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του VW Group, οι άνθρωποι της Skoda δηλώνουν ότι δεν αποκλείεται να αλλάξει η στρατηγική τους για τις top εκδόσεις RS των μοντέλων τους και να περιοριστούν ή ακόμη και να εκλείψουν από την γκάμα, για λόγους καθαρά κόστους.

Αυτή τη στιγμή, η Skoda έχει στη γκάμα των μοντέλων της έκδοση RS μόνο για τη Skoda Octavia, αφού η Fabia δεν έχει λάβει ακόμη αντίστοιχη εκδοχή. Αντίθετα, η εταιρεία έχει δώσει περισσότερη έμφαση στις εξοπλιστικές επιλογές Monte Carlo, Laurent & Klement και Sportsline των αυτοκινήτων της, για τις οποίες ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας, ο Bernhard Maier δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος από την αποδοχή τους.

Στην ερώτηση για το εάν θα υπάρχει έκδοση RS για το νέο Kodiaq, ο κ. Maier απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, λέγοντας μόνο ότι το νέο SUV της Skoda θα έχει πολλές εκδόσεις με «συναίσθημα» και τίποτα παραπάνω.

Πάντως, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι για το νέο Kodiaq, αλλά και για τη Superb, οι εκδόσεις RS μπορούν να υπάρξουν, όχι όμως και για τα μικρότερα μοντέλα της εταιρείας. Άλλες πηγές ωστόσο, τονίζουν ότι οι εκδόσεις RS θα σταματήσουν εντελώς από τη γκάμα της εταιρείας, ώστε τα λεφτά της εξέλιξής τους να δαπανηθούν για την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι εκδόσεις RS των Skoda δεν θα είναι τόσο διευρυμένες όσο παλαιότερα, όντας ένα πλήγμα για το σπορ προφίλ της μάρκας.

Πηγή: Autocar
TAG