To Ram Rebel TRX είναι το pick-up που θα θέλαμε! (+video)

Θέλοντας να φτιάξει ένα όσο πιο extreme pick-up γίνεται, η αμερικάνικη Ram παρουσιάζει σε πρωτότυπη μορφή το Rebel TRX, το οποίο προσφέρει κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, σε συνδυασμό με αστείρευτη δύναμη και καταιγιστικές επιδόσεις.

Το νέο Ram Rebel TRX βασίζεται πάνω στο pick-up 1500 Rebel των Αμερικανών, διαθέτοντας όμως έναν 6,2 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα με κομπρέσσορα, ο οποίος αποδίδει την εκπληκτική δύναμη των 575 ίππων!

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που διαθέτει ειδικό πρόγραμμα για γρήγορα περάσματα στο χώμα, ενώ υπάρχει μπλοκέ διαφορικό Dynatrac Pro 60 στον πίσω άξονα, αλλά και νέος εμπρόσθιος άξονας λόγω του πλατύτερου μετατροχίου.

Αλλαγμένες είναι και οι αναρτήσεις, οι οποίες έχουν πάνω από 33 εκατοστά διαδρομή έναντι 23 του απλού Rebel, ενώ παράλληλα υπάρχουν νέα ενεργά αμορτισέρ. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 381 χλστ. και δίσκους 356 χλστ. πίσω.

Φυσικά, έχουν αλλάξει και οι τροχοί που φέρουν ειδικά για εκτός δρόμου χρήση ελαστικά 37 ιντσών, ενώ για να τονίσει περαιτέρω τον off road χαρακτήρα του Rebel TRX, η Ram έχει τοποθετήσει δύο έξτρα ελαστικά-ρεζέρβες στην καρότσα.

Υπάρχουν αρκετές αλλαγές και στο αμάξωμα, με νέα γρίλια για περισσότερο αέρα στον κινητήρα, «φουσκωμένα» πλαϊνά φτερά, νέα LED φώτα στην οροφή, αλλά και υψηλότερο καπό για να χωρέσει ο κομπρέσσορας του κινητήρα.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί νέα καθίσματα με αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, υπάρχει επίσης το τιμόνι του Dodge Viper, μια κάμερα GoPro δίπλα στον καθρέπτη, αλλά και ειδικοί ιμάντες «Release» αντί για τα παραδοσιακά χερούλια των θυρών.

Ως προς την παραγωγή του, η Ram θέλει να βγάλει στους αμερικάνικους δρόμους το νέο της δημιούργημα και είναι σίγουρο ότι η «μαμά» Fiat-Chrysler θα δώσει το τελικό «OK», ώστε το νέο Rebel TRX να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο F-150 Raptor της Ford.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Ram για το Rebel TRX.

       
TAG