Η Toyota και η Suzuki υπογράφουν μια νέα συνεργασία

Η Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία μέσω της οποίας κάθε εταιρεία θα δώσει τη δική της τεχνογνωσία στους τομείς της εξειδίκευσής της, δίνοντας βάση ιδίως στα πιο οικολογικά αυτοκίνητα, την ασφάλεια και την τεχνολογία.

Από την πλευρά της Suzuki, η ιαπωνική φίρμα θα προσφέρει όλη την γνώση της σε προσιτά, μικρά και φθηνά αυτοκίνητα, ενώ η Toyota από την άλλη, την τεχνογνωσία της σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, υβριδικά συστήματα και στο τμήμα εξέλιξης και τεχνολογίας.

Προς τον παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συνεργασία, ωστόσο όπως τόνισαν οι δύο Πρόεδροι των εταιρειών, ο Akio Toyoda από την Toyota και ο Osamu Suzuki της Suzuki, χωρίς συνεργασίες δεν υπάρχει πλέον μέλλον στην αυτοκίνηση.

Για την Toyota πάντως, που αυτή τη στιγμή έχει συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα με τη Mazda και τη Subaru, η νέα συμφωνία με τη Suzuki θα της επιτρέψει να γίνει ακόμη πιο δυνατή στις πιο compact κατηγορίες (π.χ. επόμενο Aygo;), τη στιγμή που η Suzuki έψαχνε μια συνεργασία ιδίως στο πεδίο των κινητήρων με μια άλλη μεγάλη εταιρεία, μετά το πρόσφατο επίσημο ναυάγιο της συνεργασίας της με τη VW.
TAG