Έρχεται το νέο «καυτό» Toyota Yaris!

Η Toyota, με αφορμή την επανεμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017, ετοιμάζεται να κάνει πράξει αυτό που είχε οραματιστεί το 2013 με το πρωτότυπο Yaris Hybrid R, φέρνοντάς μας την νέα γρήγορη έκδοση του Yaris.

Στο παρελθόν, το Yaris έχει αποκτήσει ξανά γρήγορες εκδόσεις (Yaris TS), ωστόσο στην τωρινή γενιά του που βρίσκεται στην αγορά από το 2011, δεν έχει κάποια σπορ επιλογή, παρότι το 2013 η Toyota μας είχε δείξει την πρόθεσή της να φέρει ένα γρήγορο Yaris, παρουσιάζοντας στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το Yaris Hybrid R Concept.

Αυτό όμως πρόκεται να αλλάξει σύντομα και πλέον, σύμφωνα και με δηλώσεις του Προέδρου της Toyota Europe κ. Johan van Zyl, η ιαπωνική φίρμα θα φέρει ένα νέο μοντέλο στην αγορά, που θα αντικατοπτρίζει τη συμμετοχή της στο WRC με το αγωνιστικό Yaris.

Το νέο αυτό μοντέλο αναμένεται να είναι το νέο πιο γρήγορο Yaris, με την άφιξή του να αναμένεται το 2018, μαζί με την παρουσίαση και της νέας γενιάς του μικρού μοντέλου της Toyota.

Ως προς τον κινητήρα του, υπάρχουν δύο περιπτώσεις, είτε να επιλεγεί ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης, είτε ο νέος 1.500άρης turbo που ετοιμάζεται να βάλει στην παραγωγή η Toyota από το 2017 στην Πολωνία.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο «καυτό» Yaris αναμένεται να γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα χρόνια και αφού παρουσιαστεί και η νέα τέταρτη γενιά του αυτοκινήτου.
TAG