Νέο Abarth Tributo XSR προς τιμήν της limited Yamaha XSR900

Η Abarth συνεργάζεται με τη Yamaha και παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Μοτοσικλέτας EICMA στο Μιλάνο, το νέο πρωτότυπο Abarth Tributo XSR, θέλοντας να τιμήσει την πρώτη παρουσίαση της μοτοσικλέτας Yamaha XSR900.

Η XSR900 έχει φτιαχτεί σε συνεργασία της Yamaha με την Abarth και έτσι, το πρωτότυπο Abarth «500ράκι» ξεχωρίζει αρχικά με το ίδιο γκρι αμάξωμά του με τις κόκκινες λεπτομέρειες, αλλά και με το λογότυπο «XSR» στο πίσω τμήμα του.

Παράλληλα, το πρωτότυπο διαθέτει και μια νέα ελαφριά εξάτμιση της Akrapovic, έχοντας ένα ακόμη κοινό στοιχείο με την περιορισμένης παραγωγής Yamaha XSR900 (θα κατασκευαστούν μόνο 695 μονάδες).

Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρωτότυπο της Abarth δεν υπάρχουν, εκτός από το γεγονός ότι ενσωματώνει και κάποιες carbon προσθήκες στο αμάξωμά του, όπως και η νέα μοτοσικλέτα της Yamaha (σε φέρινγκ, κάθισμα, εμπρός φτερό).

Το μοτέρ του, είναι ο γνωστός 1.400άρης turbo της Fiat, με 190 άλογα και 250 Nm ροπής του Abarth 695, ο οποίος προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα.


Ως προς την παραγωγή του, η Abarth προς το παρόν δεν ανακοινώνει εάν το πρωτότυπο θα διατεθεί στο κοινό, όμως κατά καιρούς έχουν λανσαριστεί ειδικές εκδόσεις του κορυφαίου Fiat 500 και έτσι, το Tributo XSR δεν αποκλείεται να το δούμε κάποια στιγμή σύντομα στους δρόμους.
TAG