Νέο Audi R8 V10 Plus Exclusive σε 25 μόνο μονάδες!

Η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάζει στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες μια νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση του R8 V10 Plus, η οποία θα διατεθεί σε 25 μόνο αυτοκίνητα.

Το νέο Audi R8 V10 Plus Exclusive, όπως ονομάζεται το νέο συλλεκτικό γερμανικό κουπέ, έχει ως χαρακτηριστικό του την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας full-LED εμπρόσθιων φώτων, που διαθέτουν τεχνολογία laser, η οποία προσφέρει κορυφαία ορατότητα σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Παράλληλα, η νέα επιλογή του R8 έρχεται με αμάξωμα σε σκούρο γκρι χρώμα, που συνδυάζεται με carbon πλαϊνά και μια χαρακτηριστική κάθετη πορτοκαλί λωρίδα. Υπάρχουν επίσης 20 ιντσών ανθρακί ζάντες και carbon-κεραμικά φρένα.

Ανθρακονήματα συναντούμε και στον νέο εμπρόσθιο σπόιλερ, τα καπάκια των καθρεπτών, τον πίσω διαχύτη, αλλά και στην ευδιάκριτη σταθερή αεροτομή. Εσωτερικά, έχουμε ένα πλήρως δερμάτινο σαλόνι σε μαύρο-πορτοκαλί, μαζί με άφθονες επενδύσεις αλκαντάρα.

Ως προς τον κινητήρα του, παραμένει χωρίς αλλαγές ο 5,2 λίτρων V10 βενζινοκινητήρας των 610 ίππων της Audi, ο οποίος χαρίζει στο R8 ένα 0-100 σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα.


Συνολικά, όπως προείπαμε, η Audi σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο 25 Exclusive εκδοχές του R8 V10 Plus, οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά στις Η.Π.Α. Η τιμή του αυτοκινήτου θα είναι 229.200 δολάρια (206.000 ευρώ), όντας 40.000 δολάρια ακριβότερη από αυτή του «απλού» R8 V10 Plus.
TAG