Νέα BMW Σειρά 5 M Performance με παραπάνω δύναμη και πιο σπορ εμφάνιση

Λίγο μόνο διάστημα μετά την πρώτη παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειρά 5, η BMW αποκαλύπτει τη νέα σειρά M Performance για το μεγάλο της μοντέλο, που προσφέρει περισσότερη δύναμη, αναβαθμίζει την εμφάνισή της και βελτιώνει τα οδικά χαρακτηριστικά.

Η σειρά M Performance για τη BMW Σειρά 5 προσφέρει αρχικά τα νέα πακέτα Power και Sound που αναβαθμίζουν την ισχύ του 3λιτρου 6κύλινδρου κινητήρα βενζίνης της 540i κατά 34 άλογα και 360 άλογα συνολικά, αλλά και κατά 50 Nm τη ροπή (500 Nm συνολικά).

Παράλληλα, στην πετρελαιοκίνητη BMW 530d, η ισχύς του 6κύλινδρου μοτέρ αυξάνεται κατά 27 ίππους και 292 συνολικά, ενώ η ροπή αγγίζει πλέον τα 650 Nm (+30 Nm).

Στο ίδιο πακέτο υπάρχουν και επιλογές αναβάθμισης για την εξάτμιση της 540i, αλλά και για την 530i, με νέο σιλανσιέ και στρογγυλεμένες ή τραπεζοειδείς εξατμίσεις σε χρώμιο ή carbon, με βελτιωμένο ήχο.

Τα νέα πακέτα M Performance για τη BMW Σειρά 5 περιλαμβάνουν επίσης αναβάθμιση και για τα φρένα με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και δαγκάνες μονού πιστονιού πίσω, που μειώνουν της αποστάσεις ακινητοποίησης.

Στον τομέα της εμφάνισης, νέας 20 ιντσών σφυρήλατες ζάντες σε γκρι ή διχρωμία τονίζουν τους τροχούς, ενώ υπάρχει και ένα πλήρες περιμετρικό πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων στο αμάξωμα, σε χειροποίητο carbon ή πολυουρεθάνη, που προσφέρουν μια πιο δυναμική εικόνα.


Οι βελτιώσεις της BMW M Performance ολοκληρώνονται στο εσωτερικό, με το νέο τιμόνι από αλκαντάρα και αγωνιστική κόκκινη ρίγα, αλλά και με paddles αλλαγής σχέσεων για τις εκδόσεις με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic.
TAG