Mercedes: Έρχονται 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025

Την επικείμενη επίθεση της Mercedes στο πεδίο των ηλεκτρικών μοντέλων και την άφιξη 10 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025, επιβεβαίωσε το αφεντικό του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Daimler, κ. Thomas Weber.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Weber μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, αποκάλυψε ότι το πλάνο είναι τα 10 ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes να βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, η οποία θα μπορεί να αυξομειώσει τις διαστάσεις της.

Έτσι, τα 3 εξ αυτών θα δοθούν στη smart και με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας στο πεδίο των μπαταριών, θα μπορούν να έχουν αυτονομία έως και 700 χλμ. με μια μόνο φόρτιση.

Το top ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου crossover Generation EQ που παρουσίασε η εταιρεία στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο θα ξεκινήσει την παραγωγή του πριν το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.


Είναι δεδομένο επίσης, ότι όλα τα μοντέλα θα μοιραστούν εκτός από την πλατφόρμα και πολλά από τα υπόλοιπα στοιχεία τους ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους, ενώ οι αυτονομία τους θα είναι αρκετά αυξημένη ξεκινώντας από τα 500 χλμ. με μια φόρτιση.
TAG