Βελτιωμένη Mercedes-AMG S 63 Coupe είναι πραγματικός δυναμίτης!


Με βάση το πρόγραμμα βελτίωσης με το χαρακτηριστικό όνομα «Big Bang», η Wheelsandmore απογειώνει την δύναμη της Mercedes-AMG S 63 Coupe, αυξάνοντάς τη ούτε λίγο, ούτε πολύ στα 800 άλογα!

Χαρακτηριστικό στοιχείο της βελτίωσης της Wheelsandmore αποτελεί το γεγονός ότι η γερμανική βελτιωτική φίρμα δεν «πειράζει» στο ελάχιστο την εξωτερική εμφάνιση ή το εσωτερικό της S 63 Coupe, αφού μόνο οι νέοι τροχοί 22 ιντσών σε ματ μαύρο χρώμα αποτελούν την επέμβαση στην αισθητική.

Από την άλλη βέβαια, οι μηχανικοί της Wheelsandmore έχουν κάνει πολύ δουλειά στο «διαμάντι» V8 biturbo των 5,5 λίτρων της AMG, ώστε να επιτύχουν αύξηση της ισχύος στα 800 άλογα από 585 εργοστασιακά, αλλά και της ροπής στα 1.150 Nm από 900 Nm.

Ουσιαστικά, η Wheelsandmore έχει επέμβει στις τουρμπίνες τοποθετώντας και νέα έδρανα, έχει προσθέσει νέους σπορ καταλύτες αλλά και χειροποίητο σύστημα εξάτμισης με νέες βαλβίδες, ενώ έχει αλλάξει τα φίλτρα και φυσικά, έχει τοποθετήσει έναν νέο «εγκέφαλο».

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία η νέα της πρόταση αναβάθμισης για την Mercedes-AMG S 63 Coupe προσφέρει την απόλυτη δυνατή απόδοση, χωρίς πάντως να ανακοινώνεται προς το παρόν πόσο κέρδος υπάρχει και στις επιδόσεις.


Πάντως, από όσα έχουμε δει και από άλλους βελτιωτές, είναι δεδομένο ότι το 0-100 της βελτιωμένης γερμανίδας θα πέσει κάτω από τα 3,5 δευτερόλεπτα (3,9 δευτερόλεπτα έχει από το εργοστάσιο), ενώ η τελική της ταχύτητα έχει τη δυνατότητα να αγγίξει τα 320 χλμ./ώρα.
TAG