Έρχεται το νέο κορυφαίο Peugeot 308 R με ισχύ κοντά στα 400 άλογα!

Το 308 GTi δεν θα είναι το πιο γρήγορο Peugeot της εποχής, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της γαλλικής φίρμας, η εταιρεία ετοιμάζει ένα super 308, το οποίο θα είναι το ισχυρότερο και πιο γρήγορο μοντέλο της.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο βρετανικό τύπο, ο Πρόεδρος της Peugeot κ. Jean Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται το νέο σπορ μοντέλο, το οποίο θα πάρει ουσιαστικά τη θέση του κουπέ RCZ, που έχει τελειώσει την παραγωγή του.

Ως βάση τώρα για το αυτοκίνητο, αναμένεται να είναι το πρωτότυπο Peugeot 308 R Hybrid που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη το 2015 και το οποίο έφερε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με 500 άλογα, είχε 0-100 σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα και super σπορ στήσιμο.

Στο μοντέλο παραγωγής, αναμένεται εάν τελικά υιοθετηθεί υβριδικό σύστημα κίνησης όπως του πρωτότυπου (1,6 λίτρων turbo βενζινοκινητήρας + 2 ηλεκτροκινητήρες), η ισχύς του να «περιοριστεί» ελαφρώς στα 400 άλογα.

Με τον τρόπο αυτό το νέο Peugeot 308 R θα παίξει με τους κορυφαίους σε δύναμη της κατηγορίας, την Mercedes-AMG A 45 των 381 ίππων και το νέο Audi RS3 με τα επίσης 400 άλογα.


Σε κάθε περίπτωση το τι τελικά θα αποφασιστεί για το νέο μοντέλο θα το γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν και θα βγουν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το νέο super «hot» μοντέλο της Peugeot.

Πηγή: Autocar
TAG