Η VW θα διώξει 30.000 εργαζομένους της λόγω του Σκανδάλου με τους ρύπους

Ύστερα από σύσκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων της, η VW συμφώνησε να μειώσει τους υπαλλήλους της κατά 30.000 μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ώστε να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις, εν όψει των μέτρων που απαιτούνται λόγω του Σκανδάλου με τους ρύπους.

Ουσιαστικά, 23.000 εργαζόμενοι της VW στη Γερμανία ύστερα από πρόωρη συνταξιοδότηση, χρηματικά κίνητρα, αλλά και από μείωση των part-time υπαλλήλων, καθώς και άλλοι 7.000 παγκοσμίως θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στην επόμενη τριετία.

Με τον τρόπο αυτό το VW Group θα καταφέρει να εξοικονομήσει 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, για να πληρώσει τα «σπασμένα» (αποζημιώσεις, πρόστιμα κ.λπ.) του Σκανδάλου με το παράνομο λογισμικό που μείωνε τους ρύπους των αυτοκινήτων της.

Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ με στόχο να στραφεί όλο και περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά και να ενισχύσει τα εργοστάσιά της κυρίως στη Γερμανία, καθιστώντας τα σταδιακά πιο παραγωγικά κατά 25%.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι 23.000 εργαζόμενοι της VW που θα αποχωρήσουν από τη Γερμανία είναι το 20% όλων των εργαζομένων του VW Group στη χώρα (114.000 άτομα). Παγκοσμίως, η εταιρεία απασχολεί σχεδόν 624.000 άτομα.
TAG