Επίσημα τέλος η VW από τα Ράλι!

Βόμβα μεγατόνων είχαμε στους αγώνες, αφού επιβεβαιώθηκε σήμερα και επίσημα ότι η VW θα αποσυρθεί από το WRC στα τέλη του 2016 και δεν θα πάρει μέρος στο νέο Πρωτάθλημα του 2017.

Όπως αποκαλύπτει το βρετανικό Autocar, μετά από μια εκτενή συνάντηση σήμερα το πρωί στα κεντρικά της VW, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ολοκληρωθεί εσπευσμένα και στα τέλη της χρονιάς η εμπλοκή της μάρκας στο WRC, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του 2017!

Και αυτό συνέβη παρότι είχε προχωρήσει αρκετά η εξέλιξη του νέου VW Polo WRC για το 2017, το οποίο τελικά θα αποτελέσει παρελθόν και δεν θα διατεθεί προς πώληση ούτε σε κάποια ιδιωτική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους 200 περίπου εργαζομένους του αγωνιστικού τμήματος της VW, αυτοί αναμένεται είτε να απορροφηθούν στη συμμετοχή του VW Golf στο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, είτε στο πρόγραμμα Ράλι της Skoda.

Η απόφαση για το τέλος της συμμετοχής της VW στο Πρωτάθλημα του WRC ήρθε αμέσως μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη τετραετία, κατά την οποία η VW κατέκτησε τους τίτλους των κατασκευαστών και των οδηγών, και τα τέσσερα αυτά έτη (2013, 2014, 2015 και 2016).

Η απόσυρση της γερμανικής φίρμας από το Πρωτάθλημα του WRC, σημαίνει ότι το 2017 θα έχχουμε έναν λιγότερο διεκδικητή του τίτλου, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για την Toyota, τη Citroen και τη Hyundai, που θα συμμετάσχουν με εργοστασιακές ομάδες.

Ο λόγος αυτής της απόσυρσης έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομία που επιχειρεί να κάνει ο Όμιλος VW, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του Σκανδάλου με τους ρύπους των αυτοκινήτων του και τις αποζημιώσεις που απαιτούνται.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, για τον ίδιο λόγο η Audi απέσυρε τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής της μεθεπόμενης περιόδου.
TAG