Έρχεται το καλοκαίρι με 300 άλογα το νέο κουπέ της Alpine!

Η Renault ξεκινά το επαναλανσάρισμα της ιστορικής Alpine και πλέον, σε περίπου 6 μήνες από σήμερα θα βάλει στην παραγωγή το πρώτο κουπέ μοντέλο της αναγεννημένης φίρμας.

Το νέο κουπέ της Alpine θα ονομαστεί «A120» και σχεδιαστικά θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Vision Concept που παρουσίασαν οι Γάλλοι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου ξεχωρίζει το γεγονός ότι θα είναι κεντρομήχανο, θα φέρει μια turbo έκδοση ενός τετρακύλινδρου μοτέρ της Renault πιθανότερα στα 1,8 λίτρα, ενώ η απόδοσή του αναμένεται να αγγίζει τους 300 ίππους.

Παράλληλα, στόχος της Alpine είναι να προσδώσει στο νέο A120 ένα πολύ χαμηλό βάρος, ώστε μαζί και με την υψηλή ακαμψία, το νέο μοντέλο να προσφέρει άκρως σπορτίφ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το νέο κουπέ της Alpine όπως προείπαμε θα λανσαριστεί μέσα στο καλοκαίρι. Δεν θα είναι το μόνο νέο μοντέλο της γαλλικής μάρκας, αφού θα ακολουθήσουν και μια έκδοση ρόουντστερ, αλλά και μια δεύτερη έκδοση με ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.


Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το κόστος θα βρίσκεται λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 60.000 ευρώ. Για να τονίσει μάλιστα τη μοναδικότητά του, η Renault θα το πουλήσει μέσω μόνο 60 επιλεγμένων εμποριών παγκοσμίως.
TAG