Από τετρακίνητη, πισωκίνητη με το πάτημα ενός κουμπιού η νέα BMW M5!

Η επερχόμενη γενιά της BMW M5 θα φέρει μια μεγάλη αλλαγή, αφού θα διαθέτει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον οδηγό να την μετατρέψει από πισωκίνητη… σε τετρακίνητη!

Μετά την πριν από λίγο καιρό παρουσίαση της νέας γενιάς της BMW Σειρά 5, σειρά παίρνει για τη BMW η νέα κορυφαία M5 την οποία θα δούμε το 2017, πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά (φήμες λένε για δύναμη λίγο πάνω από 600 ίππους).

Ωστόσο, η νέα γενιά της BMW M5 θα έχει και μια μεγάλη καινοτομία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία η BMW θα την προσφέρει τετρακίνητη, με ένα σύστημα όμως μέσω του οποίου το αυτοκίνητο θα μετατρέπεται σε πισωκίνητο, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Οι ιθύνοντες της εταιρείας στρέφονται σε αυτή τη λύση θέλοντας να εξασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά όρια πρόσφυσης, με δεδομένο ότι η ιπποδύναμη θα ξεπεράσει τα 600 άλογα, χωρίς όμως να αλλοιώσουν τον πισωκίνητο fun-to-drive χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια για τους φανατικούς της BMW, μια τετρακίνητη M5 δεν θα είναι και το καλύτερο νέο, ωστόσο εμείς να σημειώσουμε ότι και η Mercedes στη νέα E 63 AMG έχει ακολουθήσει αυτό το δρόμο, βάζοντας στην κορυφαία E-Class το πρόγραμμα «Drift», κατά το οποίο η δύναμη στέλνεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Εικόνα: X-Tomi Design
TAG