Έρχεται και ρόουντστερ η κορυφαία Mercedes-AMG GT R;

Μετά το πρόσφατο λανσάρισμα της κουπέ Mercedes-AMG GT R, της κορυφαίας έκδοσης της AMG GT, η γερμανική μάρκα φαίνεται ότι ετοιμάζει αντίστοιχη έκδοση και για τo επίσης πρόσφατα παρουσιασμένo ρόουντστερ μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή, στη γκάμα της Mercedes-AMG GT η GT R των 585 ίππων είναι η ισχυρότερη κουπέ, ενώ από την πλευρά της ρόουντστερ, το ισχυρότερο μοντέλο είναι η AMG GT C των 557 ίππων.

Η Mercedes προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα εάν θα φέρει τη GT R και στην ανοιχτή της έκδοση (μαζί και με όλες τις αλλαγές σε ανάρτηση, εμφάνιση και φυσικά απόδοση), όμως το αφεντικό της Mercedes-AMG, ο κ. Tobias Moers, δεν απέκλεισε τη δημιουργία της.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον αμερικάνικο τύπο κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ο κ. Moers επιβεβαίωσε ότι μέσα στους κόλπους της εταιρείας υπάρχουν συζητήσεις για τη δημιουργία της κορυφαίας ρόουντστερ AMG GT, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει παρθεί τελική απόφαση για την παραγωγή της.

Αυτή τη στιγμή, το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2017 η Mercedes θα εντάξει στη γκάμα και της κουπέ έκδοσης τη νέα AMG GT C, η οποία θα έχει την ίδια ισχύ των 557 ίππων με τη ρόουντσερ επιλογή, με 0-100 κοντά στα 3,7 δλ.


Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν σε 7 οι επιλογές της Mercedes-AMG GT και πλέον, μένει μόνο να επιβεβαιωθεί και η κορυφαία έκδοση R για την ρόουντστερ, ώστε να κλείσει η γκάμα των προσφερόμενων εκδόσεων του γερμανικού sportscar.

Πηγή: Autoblog.com
TAG