Κατασκοπεία: Πώς σας φαίνεται το νέο Renault Megane RS των 300 ίππων;


Η Renault ετοιμάζει σε ένα περίπου χρόνο από τώρα να λανσάρει τη νέα γενιά του κορυφαίου Megane, όμως ο αυτοκινητικός σχεδιαστής Oumar μαζί με την ομάδα του, μας αποκαλύπτει από τώρα το πως μπορεί να είναι η εμφάνισή του.

Ουσιαστικά, ο σχεδιαστής πήρε το γνωστό αμάξωμα της νεότερης γενιάς του Renault Megane και του προσέδωσε μια πιο σπορ εικόνα προσθέτοντάς του νέα εμπρόσθια φώτα ομίχλης στα πρότυπα αυτών του Clio RS, αλλά και πιο μεγάλες ζάντες, μαζί με περιμετρικό σπόιλερ.

Στο πίσω μέρος ο σχεδιαστής προσφέρει στο Megane RS έναν νέο διαχύτη, μαζί με τετραγωνισμένες απολήξεις για την εξάτμιση, που θυμίζουν και πάλι αυτές του Clio RS, αλλά και του προηγούμενου Megane RS 275 Trophy.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το εσωτερικό, με Recaro σπορ καθίσματα και λεβιέ ταχυτήτων που προέρχεται από το Renault Megane GT, ενώ υπάρχουν και σε διάφορα σημεία εμφανή λογότυπα «RS».

Σε ό,τι αφορά τώρα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου Renault Megane RS, όπως σας έχουμε γράψει και παλαιότερα, αναμένουμε στο πεδίο του κινητήρα ένα νέο 2λιτρο turbo μοτέρ με ισχύ στους 300 ίππους, που θα μας φέρει και το ισχυρότερο Megane στην ιστορία.

Το μοτέρ αυτό θα συνδυαστεί είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με 6τάχυτο EDC αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ αναμένεται για πρώτη φορά η Renault να προσφέρει το νέο Megane RS και με κάποιο σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.


Περαιτέρω στοιχεία και επίσημες εικόνες για το νέο μοντέλο αναμένουμε μέσα στο 2017, με την προοπτική πάντα του λανσαρίσματος του νέου Renault Megane RS τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
TAG