Νέο πακέτο Track Pack για χρήση σε πίστα της McLaren 570S

Θέλοντας να απευθυνθεί στους λάτρεις της πίστας, η McLaren δημιουργεί το πρώτο πακέτο για χρήση σε πίστα για την κουπέ 570S των 570 ίππων.

Το νέο πακέτο της βρετανικής φίρμας διαθέτει αρκετά στοιχεία που προέρχονται από το αγωνιστικό τμήμα της μάρκας και έτσι, αρχικά περιλαμβάνει μια νέα πίσω αεροτομή, που ανασηκώνεται υψηλότερα κατά 12 χλστ. σε σχέση με τη στάνταρ, βελτιώνοντας τη σταθερότητα στο πίσω τμήμα (+24 κιλά κάθετης δύναμης στα 240 χλμ./ώρα).

Έπειτα το νέο πακέτο περιλαμβάνει ελαφρύτερες ζάντες, μια νέα πιο σπορ εξάτμιση, αλλά και ειδική σκουρόχρωμη απόχρωση οροφής, ενώ στο εσωτερικό συναντούμε αγωνιστικά carbon καθίσματα, αλλά και επενδύσεις από αλκαντάρα στο ταμπλό, το τιμόνι και το σαλόνι.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της νέας McLaren 570S με το Track Pack αποτελεί η μείωση του συνολικού βάρους κατά 25 κιλά σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο, κάτι που εκτός της βελτίωσης του ελέγχου στην πίστα, έχει και επίπτωση στις επιδόσεις, ρίχνοντας π.χ. το 0-200 χλμ./ώρα στα 9,4 δλ. (-0,1 δλ.).

Η τελική ταχύτητα που προσφέρει ο twin-turbo 3,8 λίτρων V8 των 570 ίππων της McLaren διατηρείται στα 328 χλμ./ώρα, ενώ ειδικά για την περίσταση η βρετανική φίρμα έχει τοποθετήσει το σύστημα τηλεμετρίας για χρήση σε πίστα, που προσφέρει ακριβή καταγραφή χρόνων, συγκρίνει επιδόσεις και αναλύει τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά μετά από κάθε γυρολόγιο.


Η McLaren ξεκινά να προσφέρει το νέο πακέτο για χρήση σε πίστα της 570S άμεσα, σε τιμή η οποία ανέρχεται στις 16.500 λίρες Αγγλίας (19.470 ευρώ).
TAG