Έτοιμο το αγωνιστικό Abarth 124 rally για το Ράλι του Μόντε Κάρλο!

Μετά από 40 και πλέον χρόνια το Fiat 124 Spider επιστρέφει στους αγώνες, με το νέο Abarth 124 rally να ετοιμάζεται για να κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι του Μόντε Κάρλο στις 19 του μήνα.

Ο αγώνας του Μόντε Κάρλο είναι ο πρώτος του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και ο 85ος στην ιστορία και η Fiat έχει ετοιμάσει τρία αγωνιστικά Abarth 124 rally για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Πίσω από το τιμόνι κάθε ενός μοντέλο θα είναι ο Φρανσουά Ντελεκούρ (συνοδηγός: Ντομινίκ Σαβινιόνι), ο Φάμπιο Αντόλφι (συνοδηγός: Μανουέλ Φενόλι) και ο Γκαμπριέλε Νομπεράσκο (συνοδηγός: Ντανιέλε Μίτσι), που θα συμμετάσχουν με ιδιωτικές ομάδες.

Τα τρία πληρώματα έχουν κάνει πολλές δοκιμές εν όψει του αγώνα στους δρόμους κοντά στο Κούνεο της Ιταλίας, έχοντας και τη βοήθεια του οδηγού αγώνων Άλεξ Φιόριο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για την εξέλιξη του αγωνιστικού 124 Spider μαζί με το αγωνιστικό τμήμα της Abarth.

Θυμίζουμε ότι η αγωνιστική έκδοση του Abarth 124 Spider χρησιμοποιεί για την κίνησή της έναν 1.800άρη turbo βενζινοκινητήρα 300 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό, για να στείλει τη δύναμη στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.


Το Abarth 124 rally έχει εξελιχθεί με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας R-GT της FIA και εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μπορεί να πάρει μέρος σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Η Fiat θα οργανώσει και το εσωτερικό Πρωτάθλημα Abarth 124 rally Trophy στα πλαίσια του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ράλι 2017 με αρκετά βραβεία.
TAG