Η Audi ετοιμάζει και νέο SQ8!

Καλά-καλά δεν είδαμε ακόμη το νέο Q8 και πλέον, έρχονται πολλές πληροφορίες από τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας για τη δημιουργία και της πρώτης έκδοσης επιδόσεων για το νέο γερμανικό crossover-coupe.

Το νέο Audi Q8 αποκαλύφθηκε σε πρωτότυπη μορφή στο Ντιτρόιτ, ενόψει του λανσαρίσματος της έκδοσης παραγωγής του το 2018, που θα έρθει για να αποτελέσει το κορυφαίο crossover-coupe της εταιρείας.

Ωστόσο, μιλώντας στον βρετανικό τύπο, ο κ. Dietmar Voggenreiter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, αποκάλυψε ότι θα υπάρχει και έκδοση SQ8 για το νέο μοντέλο, όπως π.χ. συμβαίνει και στο Audi Q7 με το SQ7.

Ως προς τον κινητήρα του, παρότι είναι νωρίς να μιλάμε για αυτόν, αναμένεται η Audi λόγω της συνάφειας των δύο μοντέλων (ίδιο πάτωμα, μηχανικά μέρη κ.λπ.), να χρησιμοποιήσει τον 4λιτρο V8 biturbo diesel του SQ7 και στο νέο SQ8.

Το μοτέρ αυτό έχει απόδοση 435 ίππων και ροπή 900 Nm, που επιτρέπει στο Audi SQ7 να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.


Αντίστοιχες επιδόσεις αναμένουμε και για το νέο SQ8, ωστόσο θα γνωρίζουμε περισσότερα για το νέο μοντέλο μέσα στο χρόνο και ιδίως, αφότου η Audi μας αποκαλύψει και την έκδοση παραγωγής του κορυφαίου της crossover coupe.
TAG