Από το μέλλον έρχεται το νέο πρωτότυπο Chrysler Portal

Η Chrysler θα αποκαλύψει στην Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES) που ξεκινά την Πέμπτη ένα ολοκαίνουργιο πολυμορφικό αυτοκίνητο σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο ξεχωρίζει για τις προηγμένες τεχνολογίες που εφαρμόζει.

Το νέο Chrysler Portal, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο, είναι σε θέση να κινηθεί πλήρως αυτόνομα στην Εθνική, χρησιμοποιώντας μια σειρά από ειδικά ραντάρ, σένσορες, λέιζερ κ.λπ.

Επίσης, ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ώστε να σετάρει αυτόματα μόλις μπουν οι επιβάτες στο εσωτερικό τη μουσική, τον κλιματισμό-θέρμανση, το φωτισμό στο εσωτερικό και τα θερμαινόμενα-ψυχώμενα καθίσματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ειδική τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, μπορεί να κλειδώσει-ξεκλειδώσει τις πόρτες από απόσταση, αλλά και να επιλέξει το τραγούδι που επιθυμεί κάθε επιβάτης, μέσω ειδικού ατομικού ηχοσυστήματος για όλες τις θέσεις στο εσωτερικό.

Φυσικά, για την κίνησή του το Portal χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με συστοιχία μπαταριών 100 kWh και, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να προσφέρει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση πάνω από 400 χιλιομέτρα.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του Portal είναι ενός όγκου, με πολλές γυάλινες επιφάνειες που αφήνουν το φως να εισέλθει ανεμπόδιστα στο εσωτερικό, αλλά και με εντυπωσιακά φώτα εμπρός-πίσω, κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών και αντίθετα συρόμενες πλευρικές πόρτες.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι ανεξάρτητα και τοποθετούνται σε ειδικές ράγες που επιτρέπουν την κατά το δοκούν διαμόρφωσή τους ή και αφαίρεσή τους, ενώ το ταμπλό έχει λεπτή σχεδίαση, με μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας, LCD οθόνη αντί του πίνακα οργάνων και τιμόνι με πηδάλια.


Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του πρωτότυπου, η Chrysler δεν ανακοινώνει εάν σχεδιάζει ή όχι την παραγωγή του, ωστόσο είναι σίγουρα μια δημιουργία που μας αποκαλύπτει το τι θα δούμε στο άμεσο μέλλον στα μοντέλα της εταιρείας.
TAG