Έρχεται με V6 κινητήρα 500 ίππων το Audi R8!

Η Audi ετοιμάζει μια νέα έκδοση του R8 η οποία θα είναι η αρχική στη γκάμα του μοντέλου, διαθέτοντας έναν V6 twin-turbo κινητήρα βενζίνης με 500 άλογα και προσφέροντας άκρως εκρηκτικές επιδόσεις.

Το νέο αρχικό Audi R8 θα έρθει λοιπόν με παραπάνω άλογα από τα 440 που είχε αρχικά γίνει γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού οι νεότερες πληροφορίες θέλουν τη γερμανική φίρμα να δημιουργεί δύο διαφορετικές version του 2,9 λίτρων V6 twin-turbo μοτέρ, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Porsche Panamera.

Η πρώτη εξ αυτών με 440-450 άλογα θα μπει κάτω από το καπό των νέων Audi RS4 και RS5, ενώ η δεύτερη με 50 άλογα παραπάνω και 500 συνολικά θα εφοδιάσει το R8. Μηχανικά, τα έξτρα αυτά άλογα θα έρθουν από την προσθήκη ενός ηλεκτρικού κομπρέσσορα, όπως αυτού που βρίσκεται στο Audi SQ7 TDI.


Ως προς το πότε θα δούμε στην αγορά τη νέα έκδοση του Audi R8, αυτή αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία, ώστε να συμπληρώσει προς τα κάτω τις επιλογές με τον V10 κινητήρα βενζίνης των 540 και 610 ίππων, που απαρτίζουν σήμερα τη γκάμα του κορυφαίου Audi.
TAG