Χωρίς diesel κινητήρα θα έρθει το επόμενο Nissan Juke!

Η Nissan ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του Juke και σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, το καινούργιο compact SUV δεν θα έχει diesel κινητήρα στις επιλογές του!

Ο λόγος για αυτή την απόφαση όπως φαίνεται, της Nissan, είναι ότι οι νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης της εταιρείας που θα μπουν στο Juke, είναι τόσο οικονομικοί σε κατανάλωση και σε ρύπους, που δεν απαιτείται η παρουσία diesel μοτέρ.

Παράλληλα, θα υπάρξει και μια υβριδική, plug-in (φόρτιση και από πρίζα) έκδοση του νέου Juke, που θα δανειστεί από τη Mitsubishi (θυμίζουμε ότι βρίσκεται στην κατοχή της Renault-Nissan), η οποία θα έχει ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο Juke θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα CMF-B της Renault-Nissan, η οποία αποτελεί και τη βάση της νέας γενιάς του Nissan Micra, κάτι που σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα είναι πιο πλατύ, αλλά και πιο χαμηλό από το σημερινό.


Επίσης, το look του δεν θα είναι τόσο ιδιαίτερο όσο στο τωρινό Juke, αλλά από την άλλη θα είναι πιο δυναμικό, ενώ είναι δεδομένο ότι οι χώροι στο εσωτερικό θα είναι περισσότεροι. Ως προς το πότε θα το δούμε στους δρόμους, αυτό αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2018.
TAG