Μόνο 2 αστέρια πήρε η Mustang στα crash tests του EuroNCAP! (+video)

Ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα τα αποτελέσματα των νέων δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, με τη Ford Mustang να αποτυγχάνει, καταφέρνοντας να λάβει μόνο 2 αστέρια (στα 5) για την ασφάλεια που προσφέρει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των crash tests του EuroNCAP, η Mustang κατάφερε να επιτύχει σχετικά καλές επιδόσεις στην προστασία των ενηλίκων (72%) και πεζών (64%), ωστόσο δεν τα πήγε καθόλου καλά στην προστασία των επιβατών της στο μικρό πίσω κάθισμα, αλλά και σε αυτή των παιδιών (μόνο 32%).

Επιπλέον αυτών, ο EuroNCAP τη βαθμολόγησε με πολύ μικρό σκορ (16%) και για τα συστήματα ασφαλείας της, αφού δεν υπάρχει κανένα από τα απαιτούμενα κατά τον Οργανισμό, συστήματα στον εξοπλισμό της (μόνο ειδοποίηση για τις ζώνες ασφαλείας).

Η Ford ανακοίνωσε ωστόσο ότι αργότερα το 2017 με την ανανέωσή της, θα εφοδιάσει τη Mustang με συστήματα όπως Προειδοποίηση Σύγκρουση με αυτόνομο φρενάρισμα και Σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα, που αναμένεται να της αυξήσουν το σκορ σε αυτόν τον τομέα του EuroNCAP.


Εκτός τώρα της Mustang, ο EuroNCAP ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα από τα crash tests των Volvo S90 (πάνω φωτογραφία) και V90, τα οποία κατάφεραν να λάβουν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων, έχοντας σημειώσει πολύ καλή επίδοση (95%) στην προστασία των ενηλίκων.

      
TAG