Δείτε τη McLaren F1 να φθάνει σε τελική 391 χλμ./ώρα! (video)

H McLaren F1 είναι ένα από τα κορυφαία υπεραυτοκίνητα όλων των εποχών και πλέον, η McLaren έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά το βίντεο από το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας του αυτοκινήτου που είχε αγγίξει τα 391 χλμ./ώρα.

Το 1998 η McLaren ανέθεσε στον οδηγό του Le Mans, τον Andy Wallace, να οδηγήσει την F1 XP5 (πρωτότυπο), ώστε να διαπιστώσει σε ποια τελική ταχύτητα μπορεί να φθάσει το αυτοκίνητό της για να καταγραφεί ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Η προσπάθεια έγινε στην πίστα Ehra-Lessien της VW στη Γερμανία και, όπως θα δείτε και στο βίντεο, η μέγιστη ταχύτητα που έπιασε η F1 ήταν 391 χλμ./ώρα. 

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η ταχύτητα που καταγράφηκε στο ρεκόρ, αφού για λόγους εγκυρότητας πρέπει να πιαστεί η μέγιστη ταχύτητα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να καταγραφεί ως ταχύτητα του ρεκόρ τα 386,7 χλμ./ώρα που έπιασε η McLaren F1 και στις δύο της προσπάθειες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την προσπάθεια του Wallace με την McLaren F1 στα 391 χλμ./ώρα, αλλά και όλο το παρασκήνιο του εν λόγω εγχειρήματος...

        
TAG