Τετρακίνητο και πιο off road το νέο Skoda Kodiaq Scout

Η Skoda θα παρουσιάσει στη Γενεύη την πιο off road έκδοση Scout του νέου της μεσαίου SUV Kodiaq και σήμερα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και εικόνες για το νέο μοντέλο.

Εμφανισιακά, όπως και στα υπόλοιπα Scout έτσι και στο Kodiaq η Skoda προσφέρει μια σειρά από επεμβάσεις που τονίζουν τον off-road χαρακτήρα του μοντέλου, όπως είναι οι αλουμινένιες ποδιές στους προφυλακτήρες, οι αντίστοιχες επενδύσεις στη γρίλια της μάσκας, τους καθρέπτες και τις ράγες οροφής, αλλά και η στάνταρ παρουσία των 19 ιντσών ζαντών αλουμινίου.

Στους κινητήρες, το νέο Skoda Kodiaq Scout διαθέτει 4 διαφορετικά μοτέρ, 2 βενζίνης με τον 1,4 TSI και τον 2λιτρο TSI (150 και 180 άλογα), αλλά και 2 diesel, με τον 2λιτρο TDI των 150 και 190 ίππων (κατανάλωση: 5,3 και 5,7 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα).

Όλες οι παραπάνω επιλογές συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη για να μοιράσει τη ροπή στους δύο άξονες. Υπό νορμάλ συνθήκες, το σύστημα στέλνει όλη την ροπή εμπρός για να μειώσει την κατανάλωση.

Παράλληλα, η Skoda προσφέρει στο νέο Kodiaq Scout αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 7 χλστ. σε σχέση με το «απλό» 4Χ4 (194 χλστ.), ενώ στάνταρ είναι το πακέτο Rough-Road με προστασία για το δάπεδο, τον κινητήρα, τα φρένα, τη γραμμή τροφοδοσίας και την καλωδίωση.


Τέλος, το νέο Skoda Kodiaq Scout διαθέτει και το σύστημα Off Road Assist που διευκολύνει την εκτός δρόμου κίνηση, ενώ στο σύστημα Driving Mode Select (επεμβαίνει σε κινητήρα, κιβώτιο, υποβοήθηση τιμονιού και κλιματισμό) υπάρχουν πλέον διευρυμένα προεπιλεγμένα set-up οδήγησης (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual και Snow).
TAG