Πώς σας φαίνεται αυτή η Porsche 939 RSR;

Με την Porsche να στηρίζει ενεργά το ανώτατο επίπεδο των αγώνων, ο Βρετανός σχεδιαστής Arthur B. Nustas μας δείχνει το όραμά του για το πώς μπορεί να είναι μια μελλοντική πρωτότυπη αγωνιστική Porsche.

Η δημιουργία του Βρετανού σχεδιαστική ονομάζεται «939 RSR» και σύμφωνα με τον ίδιο, αντλεί τις γραμμές της από την κλασική Porsche 356, την πρώτη Porsche στην ιστορία.

Πρόκειται για σχέδια που ξεφεύγουν από τα γνωστά σχεδιαστικά δεδομένα της εταιρείας, αφού στο εμπρός μέρος τα φώτα δεν είναι στρογγυλά, ενώ παράλληλα εδράζονται μέσα στους θόλους των τροχών, σε μια πρακτική που δεν μας έχει συνηθίσει η Porsche.

Πολύ εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος, με πανέμορφα λεπτά φώτα, μεγάλη αεροτομή και πολύ χαμηλό διαχύτη, ενώ εντύπωση προκαλούν και οι διπλές εξατμίσεις που βρίσκονται πολύ ψηλά, στο ύψος ουσιαστικά της αεροτομής.

Με βάση τα στοιχεία που συνοδεύουν τις εικόνες, ο Nustas έχει οραματιστεί το πρωτότυπό του με υβριδικό σύστημα κίνησης, σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής στους αγώνες.


Ως προς το μέλλον της 939 RSR, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με αντίστοιχα σχέδια το πιο πιθανό είναι αυτή να αποτελέσει μια σχεδιαστική σπουδή παρά να τη δούμε στις πίστες, αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
TAG