Δείτε το επετειακό VW Golf GTI των 290 ίππων!

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του Golf GTI Clubsport Edition 40, της ειδικής top έκδοσης του VW Golf, που δημιουργήθηκε ειδικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Το νέο VW Golf GTI Clubsport Edition 40 βασίζεται πάνω στο Golf GTI Clubsport διαθέτοντας τον 2λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης της VW, με 265 άλογα ισχύος, ο οποίος όμως μέσω overboost προσφέρει για 10 δευτερόλεπτα και κατά τη διάρκεια full επιτάχυνσης, 290 άλογα ισχύος.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιδόσεις του επετειακού αυτού Golf GTI, που δημιουργήθηκε για τα 40 χρόνια του hot hatch της VW, έρχονται πιο εκρηκτικές από ποτέ, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο απαιτεί 6,3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εκτός του πανίσχυρου κινητήρα του, το VW Golf GTI Clubsport Edition 40 διαθέτει και μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις, όπως ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο με καινούργιο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη και αεροτομή.

Παράλληλα, στο εσωτερικό μπορούν να τοποθετηθούν μπάκετ καθίσματα με δέρμα και αλκαντάρα, ενώ υπάρχουν ειδικές καρό επενδύσεις GTI για το εσωτερικό των θυρών.


Ως προς τη διάθεση του μοντέλου, στη Μεγάλη Βρετανία θα διατεθούν 1.000 μονάδες της επετειακής αυτής έκδοσης, οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν ήδη πωληθεί.
TAG