Πόσο κάνει το 0-400-0 χλμ./ώρα η Bugatti Chiron των 1.500 ίππων;

Η Bugatti έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της πανίσχυρης Chiron των 1.500 ίππων, όμως δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί οι πλήρεις δοκιμές των επιδόσεών της, με τον Πρόεδρο της εταιρείας ωστόσο να υπόσχεται ότι τι 0-400-0 χλμ./ώρα η Chiron θα το κάνει σε έναν εκπληκτικό χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο βρετανικό τύπο, ο Πρόεδρος της Bugatti (και της Bentley), ο κ. Wolfgang Durheimer, η Chiron είναι σε θέση να κάνει το 0-400-0 χλμ./ώρα σε κάτω από 1 λεπτό, ένας χρόνος ο οποίος θεωρείται πάρα πολύ γρήγορος.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι μέτρο σύγκρισης δεν υπάρχει, αφού κοντινότερη μέτρηση σε αυτή είναι το 0-300-0 χλμ./ώρα που είχε κάνει το 2015 το Koenigsegg One:1, ολοκληρώνοντάς το σε μόνο 17,95 δευτερόλεπτα, όμως και πάλι η διαφορά είναι πολύ μεγάλη αφού μιλάμε για 100 χλμ./ώρα επιπλέον επιτάχυνσης και στη συνέχεια επιβράδυνσης. 


Το εάν θα δικαιωθεί στην πράξη ο κ. Durheimer θα το δούμε στο άμεσο μέλλον, αν και με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 464 χλμ./ώρα, θα είναι μάλλον εύκολο για τη Chiron να πραγματοποιήσει αυτή την επίδοση. 
TAG