Με 1.500άρη turbo 200 ίππων το νέο Ford Fiesta ST (+video)

Η Ford αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά του πιο γρήγορου Fiesta, με το νέο Fiesta ST να αναμένεται το 2018 με έναν ολοκαίνουργιο 1.500άρη turbo κινητήρα EcoBoost 200 ίππων.


Ο κινητήρας του Fiesta ST είναι ολοκαίνουργιος, 3κύλινδρος, με χωρητικότητα 1,5 λίτρων και ονομαστική απόδοση 200 ίππων και 290 Nm ροπής. Με αυτή τη δύναμη, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,7 δευτερόλεπτα, όντας πιο γρήγορος κατά 0,2 δλ. σε σχέση με αυτόν του προηγούμενου μοντέλου.

Επιπλέον των παραπάνω, για πρώτη φορά στην ιστορία σε έναν 3κύλινδρο κινητήρα η Ford τοποθετεί σύστημα που απενεργοποιεί τον 1 από τους 3 κυλίνδρους όταν δεν απαιτείται, για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων μόνο από τα 114 γρ./χλμ.

Παράλληλα, για πρώτη φορά σε Fiesta ST υπάρχουν 3 προεπιλεγμένα set-up, Normal, Sport και Track, τα οποία διαφοροποιούν την απόκριση του κινητήρα, την υποβοήθηση και την παρεμβατικότητα του ESP (σε 3 στάδια).

Φυσικά, το νέο Fiesta ST έρχεται με σπορ στήσιμο από την Ford Performance, πιο δυναμική σχεδίαση σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις του νέου Fiesta, αλλά και με 18άρες ζάντες με ειδική σχεδίαση. Η Ford θα το προσφέρει και πάλι 3θυρο και 5θυρο.

Στο εσωτερικό του, το νέο hot Fiesta διαθέτει σπορ καθίσματα της Recaro, τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, ενώ για πρώτη φορά οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν διαφορετικές επενδύσεις για το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων, το εσωτερικό των θυρών κ.λπ.


Το παρών δίνει επίσης στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων SYNC 3, που προσφέρει περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με premium ηχοσύστημα B&O.

            
TAG