Βελτιωμένο Audi S4 Avant δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το επόμενο RS4!

Μπορεί η Audi να μην έχει ακόμη παρουσιάσει το νέο RS4 Avant, όμως η γνωστή βελτιωτική φίρμα ABT παρουσιάζει την νέα βελτιωτική της πρόταση για το S4 Avant, που μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό... υποκατάστατο.

Η αναβάθμιση της ABT παίρνει τον 3λιτρο TFSI V6 κινητήρα βενζίνης της Audi και του χαρίζει 425 άλογα ισχύος (από 354) και 550 Nm ροπής (από 500), απλά με την προσθήκη ενός νέου προγράμματος.

Στις επιδόσεις, σύμφωνα με την ΑΒΤ το βελτιωμένο Audi S4 Avant απαιτεί πλέον για το 0-100 χλμ./ώρα 4,7 δευτερόλεπτα (από 4,9 δλ. εργοστασιακά), όντας ακριβώς στα ίδια επίπεδα με αυτά του προηγούμενου RS4.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η ABT προσφέρει στο S4 Avant και αλλαγές στην εμφάνισή του, αφού τοποθετεί ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ, αλλάζει ελαφρώς τη σχεδίαση της γρίλιας, ενώ υπάρχουν και μια σειρά από νέα σχέδια ζαντών σε 19 και 20 ίντσες.


Το τελικό αποτέλεσμα της αναβάθμισης είναι αρκετά πετυχημένο, χωρίς να επιβαρύνει και την κατανάλωση, αφού η μέση τιμή είναι 7,5 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 171 γρ./χλμ.
TAG