Η Lamborghini παρέδωσε στον ιδιοκτήτη της την πρώτη Centenario των 770 ίππων

Με 770 άλογα ισχύος και καταιγιστικές επιδόσεις η Centenario είναι η απόλυτη Lamborghini της εποχής μας, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 μονάδες. Πλέον, η πρώτη εξ αυτών παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, τον Σεϊχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Lamborghini χρειάστηκε σχεδόν 1 χρόνο από την αποκάλυψη της Centenario για να παραδώσει το πρώτο αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του και αυτό συνέβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τον 32χρονο Σεϊχη Rashid bin Humaid Al Nuaimi να παραλαμβάνει το νέο του απόκτημα.

Η πρώτη Centenario είναι βαμμένη σε ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα, που συνδυάζεται με μαύρη οροφή και μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα, καθώς και με σκουρόχρωμες ζάντες.

Το κόστος της είναι εξωπραγματικό, αφού το αυτοκίνητο κόστισε 10 εκατομμύρια Ντιράμ (2,56 εκατομμύρια ευρώ) στο Σεϊχη, ο οποίος αποκτά μια από τις μόλις 20 κουπέ Centenario που θα κατασκευαστούν (άλλες 20 θα είναι οι Roadster).


Εμείς, να θυμίσουμε ότι η Centenario παρουσιάστηκε πέρσι από τη Lamborghini για να εορταστούν τα 100ά γενέθλια του ιδρυτή της μάρκας, Φερούτσιο Λαμποργκίνι. Φέρει V12 μοτέρ 770 ίππων, που της προσφέρει 0-100 σε μόνο 2,8 δλ. και τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα.
TAG