Η νέα BMW M240i ACL2S βάζει κάτω τη BMW M4!

Σχεδόν 1 χρόνο μετά την παρουσίαση της πανίσχυρης ACL2 των 570 ίππων, η γνωστή βελτιωτική φίρμα AC Schnitzer παρουσιάζει την πιο «ήπια» βελτιωμένη ACL2S, η οποία όμως δεν στερείται δύναμης σε σχέση με την πιο ισχυρή «αδελφή» της.

Η νέα ACL2S βασίζεται πάνω στην BMW M240i των 340 ίππων και μετά την επίσημη παρουσίασή της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε 1 εβδομάδα, θα ξεκινήσει την πολύ περιορισμένη παραγωγή της (μόνο 30 μονάδες).

Για τη δημιουργία της, η AC Schnitzer έχει επαναπρογραμματίσει την ECU του turbo 6κύλινδρου μοτέρ της, ενώ έχει τοποθετήσει μια νέα εισαγωγή και καινούργιο σύστημα εξάτμισης.

Ύστερα από τα παραπάνω, η δύναμη της M240i έχει αυξηθεί από τα 340 εργοστασιακά άλογα στα 400, ενώ η ροπή έχει φτάσει στα 600 Nm, με τα νούμερα αυτά να είναι ικανά για να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα της BMW M4.

Επιπλέον της δύναμης, η AC Schnitzer τονίζει και την εμφάνιση της κουπέ BMW εφοδιάζοντάς την με ένα αεροδυναμικό κιτ 10 τμημάτων, που περιλαμβάνει carbon εμπρόσθιο σπόιλερ, «φουσκωμένα» φτερά, νέο διαχύτη, carbon αεροτομή και πολλά άλλα.

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί οι ζάντες AC1 της βελτιωτικής φίρμας, αλλά και ρυθμιζόμενη ανάρτηση, που επιτρέπει την επιλογή του διαθέσιμου ύψους από το έδαφος.


Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι λιγότερες και αφορούν μόνο στο νέο τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, τα αλουμινένια πεντάλ και το λογότυπο «1 στις 30». Τιμολογιακά, το κόστος για όλα τα παραπάνω είναι αρκετά υψηλό, αφού στη Γερμανία το πακέτο κοστίζει 35.900 ευρώ επιπλέον του κόστους αγοράς της M240i.
TAG