Αυτή είναι η νέα Pagani Huayra Roadster των 2,2 εκατ. ευρώ!

Αποκαλύφθηκαν πριν λίγο τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες της νέας Pagani Huayra Roadster, της ανοικτής έκδοσης του ιταλικού υπέρ-αυτοκινήτου, την οποία θα δούμε στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η νέα Pagani Huayra Roadster βασίζεται πάνω στο κλειστό μοντέλο, ωστόσο οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας έχουν κάνει πολύ δουλειά για να μειώσουν το βάρος της κατά 80 κιλά (1.280 κιλά συνολικά), αλλά και να αυξήσουν τη στρεπτική της ακαμψία.

Σχεδιαστικά, οι γραμμές της νέας Huayra Roadster βασίζονται πάνω σε αυτές του κουπέ μοντέλου, με carbon αμάξωμα που βάφεται σε μπλε χρώμα στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών.

Ο κινητήρας της είναι ο 6λιτρος V12 βενζινοκινητήρας της Mercedes-AMG, με 764 άλογα ισχύος (στις 6.200 στροφές) και πάνω από 1.000 Nm ροπής (στις 2.400 σ.α.λ.), ο οποίος συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Xtrac από την Huayra BC.

Αρκετές αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση, η οποία χρησιμοποιεί ένα νέο ελαφρύ κράμα αλουμινίου που έχει φτιαχτεί ειδικά για την Huayra Roadster και βοηθά στη μείωση του βάρους κατά 25% σε σχέση με την κουπέ.

Υπάρχουν επίσης νέα carbon κεραμικά φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω, ενώ έχουν εξελιχθεί ειδικά ελαστικά από την Pirelli για την Huayra Roadster με ζάντες 20 και 21 ιντσών (εμπρός-πίσω).

Στην οροφή, η Pagani προσφέρει δύο διαφορετικές επιλογές, μια φτιαγμένη από carbon με γυαλί στο κέντρο της και μια με ύφασμα και carbon, που αποθηκεύεται μέσα στο αυτοκίνητο.


Συνολικά, η ιταλική εταιρεία θα κατασκευάσει μόνο 100 Roadster Huayra, οι οποίες έχουν πωληθεί ήδη. Το κόστος κάθε μια από αυτές είναι 2.280.000 ευρώ προ φόρων.
TAG