Έρχεται το 2019 το νέο Audi Q4

Η Audi, μετά τα μεγαλύτερα Q6 και Q8, ετοιμάζει και το μικρότερο κουπέ crossover της, το νέο Q4, το οποίο επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι θα λανσαριστεί το 2019 και θα αποτελέσει τον πιο σπορ «αδελφό» του Audi Q3.

Το νέο μοντέλο της Audi σχεδιαστικά θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο TT Offroad του 2014 και θα χαρακτηρίζεται από την κουπέ σχεδίαση του πίσω τμήματός του, με την οροφή να πέφτει στο πίσω μέρος λιγότερο κάθετα από ό,τι σε ένα παραδοσιακό SUV.

Τεχνικά, το νέο Audi Q4 θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με αυτή της δεύτερης γενιάς του Audi Q3 (πάτωμα MQB), με μήκος που θα φθάσει στα 4,5 μέτρα, όντας 100+ χλστ. πιο μακρύ σε σχέση με το τωρινό Q3.

Στους κινητήρες του, το Q4 θα ωφεληθεί από τη νέα γενιά turbo κινητήρων βενζίνης και diesel του VW Group, με χωρητικότητα που θα ξεκινά από τα 1,5 λίτρα. Θα υπάρχουν επίσης και αναβαθμισμένοι 2λιτροι turbo, αλλά και ένας top 2,5λιτρος 5κύλινδρος turbo σχεδόν 400 ίππων για το κορυφαίο RS Q4.

Φυσικά και πιστό στην τάση της εποχής, το νέο Audi Q4 θα διαθέτει και μια υβριδική έκδοση, που θα ονομαστεί Q4 e-tron και θα φέρει σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, έχοντας τη δυνατότητα να φορτίζει τις μπαταρίες του και από πρίζα.


Σε ό,τι αφορά τέλος στους ανταγωνιστές του, το νέο Audi Q4 θα τεθεί αντιμέτωπο κυρίως με τη BMW X2, αλλά και με την Mercedes GLA. Το λανσάρισμά του όπως προείπαμε θα γίνει το 2019, έναν χρόνο μετά από αυτό του νέου Q3.
TAG