Το νέο Audi Q3 θα έχει και υβριδική και ηλεκτρική έκδοση!

Η Audi ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά του Q3, που θα κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2018, έχοντας για πρώτη φορά και υβριδική plug-in, αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στη γκάμα του.

Το υπάρχον Audi Q3 (στις φωτογραφίες) παρουσιάστηκε το 2011 και το 2014, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανανεώθηκε τόσο όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, όσο και στην γκάμα των κινητήριων συνόλων. Σήμερα, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, που θα δούμε στις αρχές του 2018.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουμε, το νέο Audi Q3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου, θα είναι ελάχιστα μεγαλύτερο σε διαστάσεις, πολύ πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό, με προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, καθώς και με μία πλήρη γκάμα κινητήρων.

Ανάμεσα στα μοτέρ του, εκτός από τον νέο 1.500άρη TSI βενζινοκινητήρα των 130 και 150 ίππων του ανανεωμένου VW Golf, θα δούμε για πρώτη φορά και μια υβριδική, plug-in έκδοση, που θα συνδυάσει έναν από τους TFSI κινητήρες της Audi ή ακόμη και τον νέο 1.500άρη, με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας αυξημένη απόδοση και μειωμένες εκπομπές ρύπων.


Επίσης, λίγο διάστημα μετά το λανσάρισμά του, το νέο Audi Q3 θα διατεθεί και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με πολλά μηχανικά του μέρη να έρχονται από το ανανεωμένο VW e-Golf. Στόχος της Audi είναι η έκδοση αυτή να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση.

TAG