Με 705 άλογα το ABT RS6+ είναι ένα «καυτό» βελτιωμένο Audi!

Ένα από τα πιο δυναμικά βελτιωμένα Audi που έχει δημιουργήσει παρουσιάζει η γνωστή βελτιωτική φίρμα ABT, με το νέο RS6+ να έρχεται για να προσφέρει κορυφαία απόδοση και ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση.

Το νέο ABT RS6+ βασίζεται πάνω στο κορυφαίο Audi RS6 performance των 605 ίππων και σύμφωνα με την ABT, η κατασκευή του θα γίνει σε μόνο 50 μονάδες, ξεκινώντας τη διάθεσή του αμέσως μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου όπου θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση.

Η αναβάθμιση του 4λιτρου V8 TFSI των 605 ίππων του αφορά στην προσθήκη ενός νέου προγράμματος για τον «εγκέφαλο», το οποίο αυξάνει τη δύναμη στα 705 άλογα και τη ροπή στα 880 Nm (+130 Nm), Η ABT υπόσχεται αρκετά πιο γρήγορες επιδόσεις σε σχέση με τα έτσι κι αλλιώς εκρηκτικά νούμερα του RS6 (0-100 σε 3,7 δλ.).

Εκτός του κινητήρα, η γερμανική βελτιωτική φίρμα προσφέρει στο RS6+ και όλες τις απαραίτητες αλλαγές που τονίζουν την εμφάνισή του, όπως είναι το νέο εμπρόσθιο σπόιλερ και τα πλαϊνά πτερύγια του προφυλακτήρα, οι αεραγωγοί πίσω από τους εμπρός τροχούς, η νέα αεροτομή οροφής και τα καινούργια πλαϊνά σπόιλερ.

Υπάρχουν επίσης νέα καπάκια καθρεπτών, αλλά και διπλές carbon απολήξεις της καινούργιας ανοξείδωτης εξάτμισης στο πίσω τμήμα. Όλα τα παραπάνω κατασκευάζονται από ανθρακονήματα, για να μην επιβαρύνουν το τελικό βάρος του RS6+.

Φυσικά, η ABT αλλάζει και τις ζάντες με ένα νέας σχεδίασης σετ 22 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο ή ματ μαύρο χρώμα. Υπάρχουν επιπλέον κόκκινα χτυπητά λογότυπα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του RS6+ τόσο στην εμπρόσθια γρίλια, όσο και στο πίσω μέρος.


Οι αλλαγές της ABT ολοκληρώνονται με τις carbon επενδύσεις στο ταμπλό και τα καθίσματα, τον νέο επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και το πιο σπορ τιμόνι με δέρμα και ανθρακονήματα. Κατά την είσοδο στο εσωτερικό, προβάλλεται επίσης στην άσφαλτο το λογότυπο «RS6+», δίνοντας ένα έξτρα highlight στο αυτοκίνητο.
TAG