Νέες Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupe με 510 άλογα! (+video)

Η Mercedes αποκαλύπτει επίσημα την κορυφαία έκδοση της GLC και της GLC Coupe, με τη νέα AMG 63 επιλογή τους να έρχεται για να προσφέρει άπλετη δύναμη και εκρηκτικές επιδόσεις.

Οι νέες Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupe έχουν στο επίκεντρό τους τον γνωστό 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG, ο οποίος έρχεται με ισχύ 476 ίππων στις «απλές» GLC 63 (ροπή 650 Nm) ή 510 ίππων στις εκδόσεις S (ροπή 700 Nm).

Και οι δύο επιλογές συνδυάζονται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift, που στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω της τετρακίνησης 4Matic, διαθέτοντας ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο συμπλέκτη και πίσω μπλοκέ διαφορικό.

Οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η «απλή» GLC 63 απαιτεί 4,0 δευτερόλεπτα, ενώ η GLC 63 S μόνο 3,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εκτός του κινητήρα, η Mercedes προσφέρει μια πιο σπορ αερανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ, ενώ υπάρχει και τιμόνι με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης, «Comfort», «Sport», «Sport+» και «Individual».

Σχεδιαστικά, η top έκδοση των Mercedes GLC και GLC Coupe ξεχωρίζει με τους πιο σπορ προφυλακτήρες, τη νέα γρίλια της μάσκας, την πίσω αεροτομή, τις μεγάλες ζάντες (19 και 20 ιντσών), αλλά και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, νέες ενδείξεις για τον πίνακα οργάνων, καινούργιες επενδύσεις, αλλά και ειδικό δέρμα με ύφασμα microfiber για το σαλόνι. Διαθέσιμες είναι φυσικά πολλές περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.


Οι νέες Mercedes-AMG GLC 63 και GLC 63 Coupe θα παρουσιαστούν επίσημα μέσα στην εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Οι πωλήσεις τους στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

       
TAG