Νέο Honda Civic Si με 1.500άρη turbo 205 ίππων (+video)

Η Honda αποκαλύπτει πλήρως την πιο σπορ έκδοση του νέου Civic πριν το κορυφαίο Type R, με το νέο Civic Si να παρουσιάζεται επίσημα για την αγορά των Η.Π.Α., φέροντας τον 1.500άρη turbo VTEC κινητήρα με 205 άλογα.

Όπως είχαμε ξαναγράψει τον Νοέμβριο, το Civic Si θα διατεθεί σε εκδόσεις Sedan και Coupe, με τον 1.500άρη turbo άμεσου ψεκασμού VTEC κινητήρα του να προσφέρει εκτός από τα 205 άλογα ισχύος, 260 Nm ροπής. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται ο νέος κινητήρας είναι 6τάχυτο, σφιχτής κλιμάκωσης.

Εκτός από τον κινητήρα, το νέο Civic Si έρχεται με μεταβαλλόμενη ηλεκτρική υποβοήθηση για το τιμόνι, σπορ ανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ, μπλοκέ διαφορικό και ενισχυμένα φρένα, ώστε να προσφέρει πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την ανάρτηση, τα ελατήρια είναι πιο «σφιχτά», οι αντιστρεπτικές έχουν καλύτερη ακαμψία (+30% εμπρός και +60% πίσω), ενώ πολλά τμήματά της προέρχονται από το κορυφαίο Honda Civic Type R.

Στο πεδίο της σχεδίασης, η Honda έχει ενισχύσει την εμφάνιση του Civic Si με νέους προφυλακτήρες που διαθέτουν πιο δυναμική σχεδίαση, πίσω αεροτομή, κεντρικά τοποθετημένη απόληξη εξάτμισης, αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών.


Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές δημιουργούν την απαραίτητη σπορτίφ ατμόσφαιρα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο υπάρχει ένας νέος επιλογέας ταχυτήτων με αλουμινένια «μπίλια», μαζί και με πιο σπορ τιμόνι.

       
TAG