Νέο πρωτότυπο Toyota FT-4X με ιδιαίτερη εμφάνιση

Η Toyota θα αποκαλύψει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το πρωτότυπο FT-4X, το οποίο διαθέτει ένα τετραγωνισμένο υπερυψωμένο SUV αμάξωμα που του χαρίζει μια κάπως ιδιαίτερη και σίγουρα όχι καλαίσθητη εμφάνιση.

Το FT-4X δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και από πλευράς διαστάσεων είναι πιο κοντό σε μήκος κατά 111 χλστ. από το C-HR και έχει το ίδιο μεταξόνιο των 2,64 μέτρων, ενώ βασίζεται και στην ίδια πλατφόρμα, το νεότερο TNGA δάπεδο της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, το FT-4X χαρακτηρίζεται από το τετραγωνισμένο του αμάξωμα, με την εμπρόσθια μάσκα σε λευκό χρώμα να ξεχωρίζει, όπως και οι ποδιές στους προφυλακτήρες, μαζί με τα τονισμένα φτερά, που του δίνουν και έναν off road χαρακτήρα.

Υπάρχουν και κάποια ξεχωριστά σχεδιαστικά τρικ, όπως το φιμέ τζάμι που βρίσκεται στη θέση της πίσω πλαϊνής κολώνας από την πλευρά του οδηγού, αλλά και η πόρτα του χώρου αποσκευών που μπορεί να ανοίγει είτε προς τα πάνω σε ένα τμήμα, είτε να χωριστεί σε δύο τμήματα.

Στο εσωτερικό, η Toyota έχει προσθέσει μια κάμερα GoPro μέσα στον εσωτερικό καθρέπτη, ένα σλίπινγκ μπαγκ που αποθηκεύεται ανάμεσα στις εμπρός θέσεις και λειτουργεί ως υποβραχιόνιο, αλλά και αποσπώμενο, φορητό ηχοσύστημα, για να τονίσει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.


Για την κίνηση του FT-4X φροντίζει ένα τετρακύλινδρο μοτέρ, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και τετρακίνηση με «κοντά». Ως προς την παραγωγή του, η Toyota δεν σχεδιάζει να περάσει το FT-4X στους δρόμους, τουλάχιστον με βάση τα τωρινά της σχέδια.
TAG