370 άλογα για το πιο «πιστάδικο» VW Golf!

Η VW δημιούργησε το Golf GTI Clubsport S για χρήση και σε πίστα, όμως η αυστριακή βελτιωτική O.CT Tuning έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερη δύναμη στο «απόλυτο» Golf.

Από το εργοστάσιο το VW Golf GTI Clubsport S έρχεται με έναν 2λιτρο TSI κινητήρα 310 ίππων και 380 Nm, αλλά και με το ιδανικό στήσιμο για χρήση σε πίστα, εξ ου και το αυτοκίνητο κατείχε μέχρι πρόσφατα το ρεκόρ προσθιοκίνητου στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (καταρρίφθηκε από το Honda Civic Type R).

Η O.CT Tuning έρχεται λοιπόν για να προσφέρει 370 άλογα στο 2λιτρο μοτέρ του Clubsport S και υπόσχεται ακόμη πιο γρήγορες επιδόσεις από τις εργοστασιακές (0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα), χωρίς προς το παρόν να τις ανακοινώνει.

Αυτό που ανακοινώνει πάντως η αυστριακή εταιρεία είναι ότι εκτός της δύναμης έχει αλλάξει το στροφάρισμα του μοτέρ, έχει βελτιώσει το launch control και διαμορφώσει ανάλογα την κλιμάκωση του κιβωτίου, για να επιτύχει επιπλέον βελτίωση στις επιδόσεις.


Στους υπόλοιπους τομείς του Golf GTI Clubsport S η O.CT Tuning δεν επεμβαίνει και έτσι, ακόμη και στην εξωτερική εμφάνιση, εκτός από τα έξτρα αυτοκόλλητα, δεν γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το Clubsport S είναι πιο δυνατό από το εργοστασιακό.
TAG