Το νέο Arona είναι το πρώτο μικρό SUV της SEAT!

Αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι για την πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV, αφού και η SEAT αποκάλυψε επίσημα χθες το βράδυ το νέο της μοντέλο του είδους που ονομάζεται «Arona».

Το νέο SEAT Arona είναι το πρώτο νέο μικρό SUV του Ομίλου VW και τοποθετείται στη γκάμα της SEAT κάτω από το Ateca. Θα ακολουθήσουν φυσικά αντίστοιχα μοντέλα και για τη Skoda και τη VW.

Σχεδιαστικά, το νέο Arona έχει μια εμφάνιση που παραπέμπει στο εμπρόσθιο τμήμα του στο νέο Ibiza στο οποίο βασίζεται, προσθέτοντας έναν μεγαλύτερο προφυλακτήρα. Στο πλάι ξεχωρίζει η διχρωμία αμαξώματος οροφής, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν οριζόντιες νευρώσεις και τριγωνικά φώτα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό έρχεται απευθείας από το Ibiza, με την οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του για το σύστημα πολυμέσων να ξεχωρίζει. Υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία εξοπλισμού, όπως ασύρματη φόρτιση κινητού, κάμερα οπισθοπορείας και άλλα.

Ενισχυμένη είναι και η γκάμα των συστημάτων ασφαλείας και άνεσης, αφού συναντούμε Ενεργό Cruise Control, Σύστημα Προειδοποίησης αυτοκινήτου στο «τυφλό σημείο», Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης κ.λπ.

Τα μοτέρ προέρχονται από το Ibiza και είναι ο 1.000άρης TSI 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 95 και 115 ίππων, ο 1.600άρης diesel των 95 και 115 ίππων, αλλά και ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων για το Arona FR.


Στη γκάμα για πρώτη φορά σε SUV του Ομίλου VW θα δούμε και έκδοση με φυσικό αέριο και τον 1.0 TGI κινητήρα των 90 ίππων. Σημειώστε ότι όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες.
TAG