Επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo! (+video)

Η BMW αποκαλύπτει τον αντικαταστάτη της Σειρά 5 Gran Turismo, που έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο την παραγωγή της, με τη νέα Σειρά 6 Gran Turismo να έρχεται για να προσφέρει επιπλέον πρακτικότητα στη μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων.

Σε σχέση με τη BMW Σειρά 5 GT, η νέα Σειρά 6 GT είναι μακρύτερη φθάνοντας τα 5.091 χλστ., ενώ έχει πιο χαμηλό συνολικό ύψος κατά 21 χλστ. (1.538 χλστ.) και πόρτα χώρου αποσκευών που είναι επίσης χαμηλότερη κατά 64 χλστ. σε σχέση με αυτή της «5άρας» GT.

Σχεδιαστικά, η νέα Σειρά 6 GT βασίζεται πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW και πιο συγκεκριμένα στη νέα Σειρά 5, αλλάζοντας φυσικά στο πίσω μέρος με το χατσμπακ τελείωμα της οροφής και το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας.

Υπάρχει επίσης μεγαλύτερη εμπρόσθια γρίλια με στάνταρ LED φώτα, πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσια που δίνουν ένα κουπέ στυλ, νέοι προφυλακτήρες και μεγαλύτερα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση είναι ίδια με αυτή της καμπίνας της BMW Σειρά 5, όμως αυτό που αλλάζει είναι το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ των 610 λίτρων, που μπορεί να φθάσει τα 1.800 λίτρα με την ηλεκτρική αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Ηλεκτρική είναι και η λειτουργία της πίσω πόρτας.

Η BMW έχει κάνει επίσης χρήση περισσότερων ελαφριών υλικών όπως π.χ. αλουμίνιο στην κατασκευή της νέας Σειρά 6 GT, καθιστώντας την πιο ελαφριά κατά 150 κιλά από την Σειρά 5 GT. Στάνταρ επίσης είναι η αερανάρτηση στον πίσω άξονα.

Στους κινητήρες, θα δούμε τον 2λιτρο TwinPower Turbo των 258 ίππων, που συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, τον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo των 340 ίππων και τον 3λιτρο turbodiesel των 265 ίππων, που προσφέρει μέση κατανάλωση μόνο από 4,9 λτ./100 χλμ.


Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo θα παρουσιαστεί επίσημα μπροστά στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

      
TAG