Επίσημη πρώτη του νέου μικρού SUV της Citroen! (+video)

Η Citroen αποκάλυψε επίσημα το νέο C3 Aircross, το ολοκαίνουργιο μικρό SUV της που βασίζεται πάνω στο C3 και έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις με την πολύ μοντέρνα του εμφάνιση.

Το νέο Citroen C3 Aircross βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο C-Aircross του περασμένου Μαρτίου, έχοντας ένα υπερυψωμένο compact αμάξωμα 4,15 μέτρων μήκους, με πολύ μοντέρνα σχεδίαση.

Η αισθητική αυτή του νέου μικρού γαλλικού SUV φέρει αρκετά κοινά με αυτά του C3, όπως είναι τα λεπτά εμπρόσθια φώτα με τους τετράγωνους προβολείς ακριβώς από κάτω τους, αλλά και η σχεδίαση των πίσω προβολέων.

Από την άλλη στοιχεία που το διαχωρίζουν είναι οι προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες που χαρίζουν στο C3 Aircross μια πιο off road εικόνα, αλλά και οι υψηλότερες κολώνες της οροφής.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση είναι πολύ μοντέρνα και σύγχρονη, έχοντας και εδώ πολλά κοινά με αυτή του C3 (τιμόνι, πίνακας οργάνων, οθόνη συστήματος πολυμέσων). Στοιχεία διαφοροποίησης της καμπίνας του C3 Aircross αποτελούν οι κάθετοι ακριανοί αεραγωγοί και ο διακόπτης για το Grip Control στο κέντρο της κονσόλας.

Τονισμένη είναι και η πρακτικότητα του εσωτερικού με στοιχεία όπως η διαιρούμενη (κατά 60/40) πλάτη του πίσω καθίσματος και το συρόμενο κατά 150 χλστ. πίσω κάθισμα, που διαμορφώνει τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ από τα 410 έως και τα 520 λίτρα.

Η Citroen τονίζει επίσης την παρουσία 12 διαφορετικών συστημάτων ασφαλείας, ανάμεσα στα οποία και αυτόματο φρενάρισμα, καθώς και σύστημα που αναγνωρίζει την κόπωση του οδηγού και τον καλεί να κάνει ένα διάλειμμα για καφέ.

Το νέο C3 Aircross δεν θα είναι τετρακίνητο, αλλά αποκλειστικά δικίνητο, έχοντας όμως και το σύστημα Grip Control που του επιτρέπει να κινηθεί με ασφάλεια και σε διαδρομές με μειωμένη πρόσφυση.


Σε ό,τι αφορά τέλος στα μοτέρ του, το νέο C3 Aircross διαθέτει τον 1.200άρη turbo Puretech των 110 και 130 ίππων, αλλά και την ατμοσφαιρική του έκδοση με τα 82 άλογα. Επίσης το παρών δίνει και ο 1,6 λίτρων BlueHDi των 100 και 120 ίππων.

       
TAG