Το νέο Citroen C-Aircross είναι το πρώτο C3 SUV στην ιστορία!

Η Citroen αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που ονομάζεται «C-Aircross» και το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, προαναγγέλοντάς μας την πρώτη SUV έκδοση του C3.

Το νέο πρωτότυπο έχει μήκος 4,15 μέτρα, πλάτος 1,74 μέτρα και ύψος 1,63 μέτρα, όντας μεγαλύτερο από το C3, όμως με αυτές τις διαστάσεις είναι και πάλι ένα από τα πιο compact μικρά SUV της αγοράς.

Αισθητικά, το C-Aircross βασίζεται πάνω στο αμάξωμα του Citroen C3, προσθέτοντας πλαϊνά περιμετρικά προστατευτικά, «ποδιές» στους προφυλακτήρες, κόκκινες ράγες στην οροφή, νέα πίσω φώτα, αλλά και διάφορα διακοσμητικά πλαίσια σε επίσης κόκκινο χρώμα.

Επιπλέον των παραπάνω η Citroen έχει εφοδιάσει το πρωτότυπό της με δύο πλαϊνές κάμερες αντί για καθρέπτες, που προβάλουν εικόνα από τα πλαϊνά στο εσωτερικό, ενώ οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν αντικριστά, αφήνοντας μια ανεμπόδιστη είσοδο-έξοδο στο εσωτερικό.

Στο θάλαμο των επιβατών, οι γραμμές είναι λιτές αλλά αρκετά φουτουριστικές, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, 12 ιντσών κεντρική οθόνη αφής, σπορ τιμόνι μικρών διαστάσεων, αλλά και προσκέφαλα με ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνα, μαζί με θέση για ασύρματη φόρτιση κινητού στην κονσόλα.


Η Citroen προσφέρει επίσης στο πρωτότυπό της το γνωστό σύστημα «Grip Control», το οποίο προσαρμόζει την πρόσφυση των εμπρός τροχών μέσω του ESP, με 4 προεπιλεγμένα set-up (Standard, Sand, Off-Road, Snow και ESP Off), διευκολύνοντας τις εκτός δρόμου περιηγήσεις χωρίς να απαιτείται τετρακίνηση.
TAG